Один військовий загинув та троє поранені під час навчань на Житомирщині

Середа, 17 вересня 2014, 23:41

У Житомирській області під час стрільб від вибуху гранати загинув військовий, ще троє отримали поранення.

Трагедія сталася на полігоні у Новоград-Волинському районі, де відбувалися навчання військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади, призваних під час третьої хвилі мобілізації.

Під час навчань проводились стрільби з автоматичного гранатомета АГС 17. Одна з гранат вибухнула недалеко від місця перебування солдат і уламками поранила військових.

"Вони здійснили постріл і після пострілу розірвався у повітрі снаряд. Безпосередньо стрільбу з гранатомета здійснював сержант Комарницький, він отримав наскрізне уламкове вогнепальне поранення нижніх кінцівок і перелом кісток нижніх кінцівок", - розповів Житомирський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерій Кривонос.

"Поруч стояв старший солдат Височинський, який отримав поранення в груди і в живіт, від яких надалі у медичному закладі помер. Ще двоє військовослужбовців отримали легкі вогнепальні поранення нижніх кінцівок", - додав він.

Поранених одразу відвезли у Новоград-Волинську районну лікарню: один військовослужбовець госпіталізації не потребував, двох інших перевезли до Житомирського військового госпіталю.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею 425 "Недбале ставлення до військової служби".

Винним у службовому недбальстві, яке призвело до тяжких наслідків, загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Житомир.info

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News