Нелегітимна влада в Криму воює навіть з бібліотеками

П'ятниця, 19 вересня 2014, 10:44

У Сімферополі за розпорядженням самопроголошеної "​​Ради міністрів" Криму ліквідована кримськотатарська бібліотека імені Гаспринського.

Про це йде мова в повідомленні на офіційному сайті бібліотеки.

"На підставі розпорядження Ради міністрів Республіки Крим від 19 серпня 2014 № 801-р" Про ліквідацію кримських республіканських бібліотек і створенні державних бюджетних установ "Кримська республіканська установа "Кримськотатарська бібліотека імені Ісмаїла Гаспринського "​​ліквідується", - сказано в повідомленні.

Бібліотека ім. Гаспринського діяла 24 вересня 1990.

 

Як відомо, раніше в Сімферополі нелегітимними кримськими властями було заарештовано будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

17 вересня Ризі Шевкієву, який очолює Фонд "Крим", на балансі якого знаходиться Меджліс кримськотатарського народу, судові пристави зачитали постанову про те, що Фонд і низку кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя.

Цьому передував обшук 16 вересня у будівлі Меджлісу, після якого було вилучено протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, кілька релігійних книг, комп'ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування