ЄС має докази, що в Україні воюють російські війська - євродепутат

Понеділок, 22 вересня 2014, 10:51

Євросоюз та НАТО мають точні докази того, що в Україну введені російські війська, хоч влада РФ і спростовує це.

Про це заявив євро депутат від Нідерландів Йоганнес Корнеліс ван Баален в інтерв'ю DW.

"Звичайно, ми їх (докази- ред.) маємо. У нас є сателітні знімки. Від Кремля ми вже чули: немає російських військ у Криму, а зараз їх "немає" на Сході України. Однак усі знають, що це брехня. ЄС має докази, НАТО має докази", - заявив він.

За словами євродепутата, "Путін їх (докази- ред.) однаково спростовуватиме і заперечуватиме".

"Хоча якщо російських військ в Україні немає, то звідки беруться тіла вбитих російських солдат? Звідки надходять поранені у госпіталі Ростова та Санкт-Петербурга? Це нонсенс", - обурився він.

"Це чистісінької води брехня і агітаційна пропаганда, якій, на жаль, багато хто вірить. І Путін продовжуватиме робити те, що йому подобається: направляти війська чи відкликати їх. Йому не можна довіряти", - додав ван Баален.

Він також вважає, що США та ЄС мають допомогти Україні в переговорах з Москвою.

"І США, і Єврокомісія повинні спілкуватися з президентом України Порошенком на умовах конфіденційності і з’ясувати в нього, чого хоче сама Україна, і як вони можуть їй в цьому допомогти. Адже компроміси з російським президентом Путіним означатимуть, що Путін переміг", - вважає євродепутат.

Він розповів, що ЄС кардинально змінив ставлення до Росії і навіть має уже "план Б" на випадок відключення Москвою газу взимку.

"Від Росії можна очікувати будь-чого. І я гадаю, що ЄС має "План "Б", хоча, звичайно, ніхто не говоритиме про це вголос. Думаю, згідно з цим планом ті країни, які найбільш залежні від російського газу, отримають альтернативу. Наприклад, доставка зрідженого газу вантажівками. Це, звичайно, дорога альтернатива, але може бути реалізована", - заявив ван Баален.

"Також ми повинні бути готові допомогти й Україні взимку. Це може бути дорого, але у разі необхідності - ми маємо це зробити", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування