Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вимагатиме від Франції "віддерти кормові частини" "Містралів"?

Понеділок, 22 вересня 2014, 11:27

Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін заявив, що Франції доведеться заплатити штраф і "віддерти кормові частини" від кораблів, якщо вона відмовиться поставити РФ "Містралі".

Про це Рогозін заявив в ефірі програми "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим, передає Російська служба ВВС.

"Сам по собі корабель" Містраль"- це великий десантний корабель-док, - сказав віце-прем'єр - Ми могли б обійтися без цього контракту, бо ми маємо можливість тепер великоблочної збірки такого роду кораблів".

При цьому Рогозін переконаний, що не віддати Росії корабель або передати його комусь іншому не вийде, оскільки його третина - кормові частини - зібрані в Росії.

"Якщо вони хочуть залишити корабель у себе, то ми повинні будемо віддерти корму, повернути її назад і будемо використовувати кормові частини для інших кораблів", - зазначив Рогозін.

За словами віце-прем'єра, Росія вже заплатила за вертольотоносець, тому повертати гроші доведеться з великим штрафом.

"Франція ризикує навіть не грошима, а репутацією надійного постачальника в рамках ВТС. Якщо вони готові ризикувати своєю репутацією - заради бога. Але тільки гроші назад, кормові частини тому, а репутація - ауфідерзейн", - наголосив Рогозін.

Перший вертольотоносець класу "Містраль" (в Росії його вирішили назвати "Владивосток") повинен був бути доставлений до Росії на початку листопада. Будівництво другого вертольотоносця ("Севастополь") триває у французькому порту Сен-Назер. Його передача Росії була намічена на 2015 рік.

Сума операції оцінюється в 1,2 млрд євро, з яких Росія виплатила вже близько 700 млн євро.

Президент Франції Франсуа Олланд пізніше заявив, що вертольотоносець все ж може бути передано у разі припинення вогню і політичного врегулювання конфлікту в Україні.

Раніше великі кораблі для Росії збиралися на верфі в українському Миколаєві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування