Самопроголошений прем'єр Криму заявив, що "Меджлісу не існує"

Понеділок, 22 вересня 2014, 11:35

Самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов заявив, що не визнає Меджліс кримськотатарського народу.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню "Комерсант".

"З точки зору юридичного поля для мене такої організації не існує. Який меджліс? Організація не була зареєстрована належним чином. Її немає, - заявив Аксьонов.

За словами нелегітимного "прем'єра", Меджліс не користується великою підтримкою серед кримськотатарського населення:

"Відносно невеликий авторитет. Якби ви провели соціологічне опитування, то переконалися б, що меджліс користується підтримкою від 15% до 20% кримських татар. Оскільки нічого з тих програм, які заявлялися з 1991 року в Україні, меджліс не виконав", - заявив Аксьонов.

Як відомо, раніше в Сімферополі нелегітимними кримськими властями було заарештовано будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

17 вересня Ризі Шевкієву, який очолює Фонд "Крим", на балансі якого знаходиться Меджліс кримськотатарського народу, судові пристави зачитали постанову про те, що Фонд і низку кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі Сімферополя.

Цьому передував обшук 16 вересня у будівлі Меджлісу, після якого було вилучено протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, кілька релігійних книг, комп'ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування