Путін хоче, щоб російські банки залишалися в Україні

Понеділок, 22 вересня 2014, 14:50

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб російські банки залишилися в Україні, тому що йому потрібен "стабільний партнер".

Про це Путін заявив на зустрічі з головою правління Банку ВТБ Андрієм Костіним, передає ИТАР-ТАСС.

"Роботу, безумовно, треба продовжувати. Перш за все, тому що в банківському секторі України російські фінансові установи займають більше 30%, і якщо ми припинимо свою роботу, це буде додатковим великим, дуже серйозним ударом по українській економіці, а ми в цьому не зацікавлені ", - сказав Путін.

При цьому президент РФ наголосив, що Росія зацікавлена ​​в тому, щоб "у нас був надійний, стабільний партнер".

"Тому, незважаючи на всі труднощі, треба продовжувати роботу. Тим більше що, наскільки я собі уявляю, відносини з Центральним банком України у нас цілком партнерські", - вказав Путін.

У свою чергу Костін поскаржився, що його банк зараз має серйозні проблеми в Україні, в тому числі "акти вандалізму" на офіси ВТБ.

"Проблеми, пов'язані, по-перше, з різким погіршенням економічної ситуації на Україні, негативними темпами зростання, швидкою девальвацією національної валюти - гривні", - сказав він.

"Ми маємо намір продовжити свою роботу, незважаючи на те, що, звичайно, умови роботи там досить важкі", - запевнив керівник Банку ВТБ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування