Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін збирається на саміт G20

Понеділок, 22 вересня 2014, 16:01

Президент Росії Володимир Путін готується взяти участь в саміті "двадцятки" в Австралії.

Про це повідомив російському "Інтерфаксу" прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

"Президент продовжує підготовку до саміту "двадцятки", який має пройти в Австралії, і участі в ньому", - сказав Пєсков.

При цьому, за словами прес-секретаря, Росія не буде вносити зміни до порядку саміту.

"Порядок денний G20 завжди дуже об'ємний і обширний. Протягом усього року ведеться підготовка до обговорення тих питань, які фігурують на саміті на експертному рівні", - сказав прес-секретар "Російській службі новин".

Він додав, що Росія продовжить брати участь у всіх обговорення в рамках саміту, як це було і раніше.

Між тим, в минулу неділю глава МЗС Австралії Джулія Бішоп заявила, що у представників країн G20 на даний момент немає єдиної думки з питання про те, чи слід президенту Росії брати участь в листопадовому саміті цієї групи в австралійському Брісбені.

"У випадку з самітом G20 Австралія є приймаючою стороною, проте у нас немає права відкликати запрошення, які вже були розіслані. Для такого кроку нам потрібен був би консенсус серед країн "групи двадцяти", а такого консенсусу немає", - сказала вона.

Бішоп зазначила, що проводила консультації з представниками країн G20 з цього питання.

В теж час днем раніше, в суботу, міністр фінансів Австралії Джо Хокі заявив, що учасники G20 очікують участі Путіна на саміті в листопаді.

"Ми провели консультації з рядом країн, що входять в G20, і склалася ідея, що, звичайно, нам потрібно дати Росії можливість взяти участь в саміті", - сказав він.

За словами міністра, "деякі інші країни повідомили нам, що вважають важливим зберегти можливість для контактів (з Москвою), щоб бути в змозі обговорювати геополітичні проблеми, пов'язані з Росією".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: