У Росії заявляють, що українців затримали не на "Марші миру"

Вівторок, 23 вересня 2014, 23:01

Двоє громадян України були затримані 21 вересня в Москві, але не на акції опозиції.

Про це повідомили в московському главку МВС, пише російський "Інтерфакс".

"Повідомлення про затримання на "Марші миру" двох громадян України не відповідає дійсності", - заявили в главку, зазначивши при цьому, що в неділю, 21 вересня, в центрі Москви "були затримані дві людини, які порушували громадський порядок і, незважаючи на вимоги співробітників поліції припинити протиправні дії, не підкорялися їм".

"У зв'язку з цим вони були доставлені у відділ внутрішніх справ, де на них склали протоколи про адміністративне правопорушення (непокора співробітникам поліції)", - зазначили в прес-службі столичного главку.

Там розповіли, що "доставлені були зобов'язані явкою до суду на понеділок, 22 вересня, після чого їх відпустили з органів внутрішніх справ".

Як відомо, посольство України в Росії направило ноту в МЗС РФ щодо затримання на "Марші миру" в Москві громадян України.

За інформацією речника МЗС України Євгена Перебийніса, у вівторок в посольство України в РФ надійшло звернення від колег президента Фонду волонтерів України Тимофія Нагорного про те, що він брав участь у "Марші миру" 21 вересня в Москві, був затриманий зі своїм помічником Кирилом Гоголем і досі не вийшов на зв'язок.

Посольство України не отримало коментарів по телефону від МВС РФ і направило ноту в МЗС РФ з проханням надати пояснення про підстави та обставини затримання і про знаходження громадян України.

Консульство буде вимагати зустрічі із затриманими.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування