Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров просить ООН створити в Криму спецмісію із захисту прав корінних народів

Середа, 24 вересня 2014, 20:57

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров просить ООН створити в анексованому Росією Криму спецмісію, визначивши правові й інші механізми її постійної присутності в Криму.

Про це йшлося в його виступі на Всесвітній конференції корінних народів.

Він зазначив, що кримськотатарський народ підтримав пропозиції про створення спеціального органу ООН з мандатом на сприяння, захист і правом звітності за діяльністю держав у здійсненні ними прав корінних народів.

"Однак, у разі із Кримом і у зв'язку із загрозливими для безпеки й життя кримських татар обставинами, ми не можемо чекати, поки такий орган буде створений. Відповідно, ми закликаємо ООН створити спеціальну місію по Криму, визначивши правові й інші механізми її постійної присутності в Криму", - наголосив Чубаров.

Лідер Меджлісу також подякував Верховній Раді за її рішення про приєднання України до Декларації ООН з прав корінних народів і визнання кримськотатарського народу в статусі корінного народу Криму.

Як відомо, 23 вересня міністр закордонних справ Павло Клімкин констатував обмеження прав національних меншин в анексованому Росією Криму.

Росія виступила проти участі Меджлісу у Всесвітній конференції корінних народів у США.

Суд зобов'язав членів Меджлісу кримськотатарського народу й благодійну організацію "Фонд "Крим" звільнити 2 приміщення в Сімферополі до 17 вересня.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розцінює як посилення жорстокості репресій в анексованому Росією Криму організовані 16 вересня правоохоронними органами обшуки в офісі Меджлісу в Сімферополі, а також удома у двох активістів організації - Ескендера Барієва й Мустафи.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування