Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківська облрада провалила програму тероборони області

Четвер, 25 вересня 2014, 12:38

Харківська облрада провалила програму заходів територіальної оборони на 2014 – 2015 роки.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Програму підтримали 28 депутатів, проти – 0, утрималися – 5, не голосували 42. Для прийняття документа необхідно не менше 67 голосів.

Проект програми передбачав формування і утримання підрозділів тероборони (в т.ч. батальйону тероборони і додаткового батальйону територіальної оборони), виділення та підготовку місць для зберігання зброї і боєприпасів та розміщення особового складу, забезпечення заходів бойового злагодження та бойової підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони.

Також передбачалося всебічне матеріально-технічне забезпечення заходів територіальної оборони.

Передбачувані загальні обсяги фінансування заходів територіальної оборони Харківської області становили 8,6 млн грн (у т.ч. 2014 році – 7, 25 млн грн, 2015 – 800 тис. грн).

Пропонувалося фінансування заходів проводити за рахунок коштів обласного бюджету виходячи з його реальних можливостей.

Документ розкритикували депутати від Партії регіонів. Так, Володимир Алексєєв назвав його "​​меморандумом війни з Донбасом", а Вікторія Казакова – популістським, "оскільки він суперечить чинному законодавству і регламенту облради".

Партія регіонів має найбільшу фракцію в облраді – понад 90 депутатів.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома в свою чергу аргументував необхідність прийняття програми тим, що "нічого не буде потрібно, якщо ми не захистимо нашу землю: ні дорогих машин, ні квартир, ні бізнесу".

Депутат Олександр Давтян запропонував голосувати з цього питання в поіменному режимі, проте його пропозиція не знайшла підтримки більшості і голосування пройшло в таємному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування