Росіяни під час наради ОБСЄ влаштували антиукраїнську виставку

Четвер, 25 вересня 2014, 14:22

Росіяни організували у Варшаві в готелі, де відбувається щорічна нарада ОБСЄ з питань прав людини, антиукраїнську виставку.

Про це повідомив директор польсько-української фундації PAUCI Ян Пєкло, пише УНІАН.

Він обурений змістом цієї виставки.

"Та виставка, назва якої "Україна. За червоною лінією", є виставкою, котра представляє фальшивий образ реальності.

Це не Україна є агресором, не вона є за червоною лінією, а Росія вже перебуває за двома червоними лініями, і РФ почала агресію проти українців, а не навпаки",- зазначив він. Ян Пєкло розповів, що фотографії, представлені на цій виставці, яка офіційно присвячена пам`яті загиблого в зоні АТО в Україні російського журналіста Андрія Стеніна, показують, серед іншого, цивільних жертв нібито через дії української армії.

За його словами, немає доказів того, що це дійсно так, а численні повідомлення західних медіа підтверджують, що мирні жителі могли загинути під час обстрілів так званими проросійськими "ополченцями".

Пєкло також сказав, що Росія на Донбасі робила абсолютно неприйнятні для західного світу речі, серед яких він згадав парад полонених у Донецьку. "Шкода, що вона цих фотографій не виставила", - зауважив він.

Директор PAUCI теж назвав цю виставку "неприпустимою маніпуляцією", зазначивши, що ОБСЄ не повинна була дозволити проведення її в цьому місці та при нинішніх обставинах.

Серед близько трьох десятків фотографій, котрі розміщені на виставці, на кількох зображені цивільні жертви силового протистояння на Донбасі, під якими написано, що ці люди загинули внаслідок обстрілів українською армією.

На фото, котрі були зроблені Стеніним, також зображені принижені захоплені в полон українські десантники під дулом автомата, місце катастрофи малайзійського "Боїнга" та події під час акцій протесту в Києві, що привели до зміни влади в Україні у лютому цього року. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...