"Особливий статус" на Донбасі запрацює лише з виборами, визнаними Києвом

Четвер, 25 вересня 2014, 14:30

Закон про особливий режим самоврядування на частині Донбасу, підконтрольній бойовикам, буде виконуватися лише за умови проведення виборів, погоджених із Україною. 

Про це заявив віце-прем'єр із регіональної політики Володимир Гройсман у програмі "События" на телеканалі "Україна", повідомляє ZN.ua. 

"Закон почне виконуватися тоді, коли на певних територіях з'явиться місцева влада, яка матиме повноваження займатися територіями", - сказав він.

"Нова місцева влада, відповідно до цього закону й мирного плану президента, допоможе центральній владі принести на ці території мир, допоможе навести лад у єдиній унітарній державі", - зазначив Гройсман.

Віце-прем'єр додав, що звільнені території східних областей і "тимчасово зайняті бойовиками" території не будуть фінансуватися однаково.

Гройсман запевнив, що території, підконтрольні українській владі, будуть повністю фінансуватися відповідно до чинного законодавства. 

"Що ж до територій із особливим порядком самоврядування, то для них будуть визначені спеціальні механізми, які забезпечать вирішення проблеми фінансування", - поінформував Гройсман. 

Особливості цих спеціальних механізмів Гройсман не уточнив.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що фінансуватися будуть лише райони Донбасу, де влада була обрана легітимно. 

Київ запропонував Донбасу провести місцеві вибори 9 листопада. Однак керівництво терористичної "ДНР" відкидає мирну пропозицію й збирається провести свої "вибори" 2 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News