Порошенко: Нам не потрібна смертельна зброя

Четвер, 25 вересня 2014, 15:57

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна одержує всю необхідну підтримку від Європи й США, а смертельна зброя нам не потрібна.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції.

"Я переконаний, що й США, і ЄС роблять дуже багато для нас. Я не зустрів відмови, ні в Європі, ні в Штатах. Ні з економічних, ні з фінансових, ні з консультаційних, ні з оборонних питаннях", - заявив він.

"Коли я повернувся, я почув перше питання: "Так ви все-таки привезли смертельну зброю". Друзі мої, запевняю вас, нам не потрібна смертельна зброя", - заявив Порошенко.

"Високоточна протитанкова ракета виробництва Франції або США коштує в 14 разів дорожче, ніж аналогічна ракета, яка  проводиться на нашому КБ "Луч", при цьому по основних характеристиках вона не уступає. Вчитися, щоб користуватися американською ракетою, треба 2,5 роки, користуватися нашою зброєю ми вміємо", - сказав він.

"Україна володіє й кулеметами, і скорострільними пушками, і системами "Град", і ракетами, і всім необхідним, щоб захистити свою країну. Не тільки володіє, але й уміє це робити", - підкреслив Порошенко.

"А нам потрібно сучасне обладнання зв'язку, яке буде захищено від перехоплення, захисні механізми радарів, у тому числі й батарейних", - сказав він.

Він підкреслив що Україна одержала ліцензію на закупівлю систем забезпечення безпеки країни.

"Так, одержали й завеземо найближчим часом. Для чого будемо використовувати? Для оборони, щоб знати точні координати місця, звідки будуть вести вогонь по нас, якщо не буде дотриманий режим припинення вогню. Щоб реагувати, щоб не бути як сліпі кошенята", - сказав Порошенко.

"Безпілотники найсучасніші? Так, ми одержали ліцензію на покупку безпілотників. Для забезпечення безпеки й оборони. Що ще ми можемо хотіти? Я хочу кардинально реформувати систему оборони й безпеки", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування