G7 виступає за продовження переговорів України, Росії та ЄС

Четвер, 25 вересня 2014, 23:20

Країни-члени G7 виступають за продовження тристоронніх переговорів між Україною, Росією і Євросоюзом для пошуку способів врегулювання українського конфлікту.

Про це йдеться в спільній заяві глав МЗС країн "сімки" та глави дипломатії ЄС, пише російський "Інтерфакс".

"Ми вітаємо продовження тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС. Крім того, важливо продовжити ці контакти для вирішення важливих питань у сфері енергетики", - наголошується в документі, поширеному в четвер.

У заяві також говориться, що країни G7 "єдині в своїх очікуваннях того, що українська криза буде вирішена на підставі норм міжнародного права, а також за дотримання суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України".

Крім того, глави МЗС G7 та глава європейської дипломатії вітали досягнуті в Мінську домовленості про припинення вогню, назвавши їх важливим кроком на шляху до "сталого політичного врегулювання українського конфлікту".

Проте, дипломати знову "висловили сильну стурбованість ситуацією на сході України", засудивши при цьому випадки порушення режиму припинення вогню.

Разом з тим, в заяві міститься заклик до Росії без зволікання виконувати свої зобов'язання відповідно до положень мінських домовленостей.

Зокрема, Москва повинна організовувати безпеку і не допускати порушень на кордоні між двома країнами (Україною і РФ), а також сприяти звільненню всіх заручників, утримуваних бойовиками на сході України, підкреслюється в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування