У Фірташа заявили про захоплення комбінату людьми Коломойського

П'ятниця, 26 вересня 2014, 11:30

Компанія заарештованого в Австрії олігарха Дмитра Фірташа Group DF заявила, що 22 вересня озброєні люди захопили Вільногірський гірничо-металургійний комбінат у Дніпропетровській області.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, серед тих, хто прибув, були чиновники Дніпропетровської облдержадміністрації та співробітники органів МВС Дніпропетровської області.

"Не надавши жодних дозвільних документів, група невідомих людей несанкціоновано, протизаконно, грубо і з застосуванням фізичної сили увірвалася на територію підприємства", – сказано в повідомленні.

За даними компанії, приводом була передача майна, що перебуває на балансі ПрАТ "Кримський титан", створеному раніше ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

"В результаті силового захоплення, люди не були допущені на роботу, а менеджмент компанії примусово відсторонений від управління. Як наслідок, був повністю порушений виробничий процес, що призвело до зупинки підприємства", – повідомляє Group DF.

Як відомо, 5 вересня прем'єр Арсеній Яценюк заявив про повне повернення в держвласність двох комбінатів, контрольованих Фірташем – Вільногірського гірничо-металургійного та Іршанського гірничо-збагачувального.

У свою чергу компанія Фірташа 11 вересня спростувала це, заявивши, що ще 4 вересня Окружний суд Києва заборонив Фонду держмайна повертати комбінати державі до закінчення розгляду справи в судах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування