Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суді – бійка між "беркутівцями" і товаришами вбитих майданівців

П'ятниця, 26 вересня 2014, 14:55

В Апеляційному суді сталася бійка між колишніми співробітниками "Беркута" з одного боку й активістами Майдану й родичами загиблих на Майдані з іншого.

Сутичка трапилася в залі засідання Апеляційного суду перед розглядом апеляційної скарги на звільнення з-під варти підозрюваного в убивстві 39 активістів Євромайдану Дмитра Садовника, пишуть "Українські новини".

Станом на 14:30 при вході в залу засідання активісти Євромайдану спробували не пустити усередину екс-співробітників "Беркута", що й спровокувало бійку.

Прорвавшись у приміщення, екс-співробітники "Беркута" здійняли над головами фотографії загиблих товаришів.

Близько 14:35 суддя відклав початок розгляду апеляційної скарги до того моменту, коли до суду прибуде підозрюваний і його захисник.

Між сторонами конфлікту спалахнула словесна перепалка.

Раніше колегія суддів Апеляційного суду перенесла на 26 вересня розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського суду Києва про звільнення Садовника.

Також суд ухвалив рішення призначити Садовнику державного безкоштовного адвоката - Світличного.

25 вересня адвокат Садовника Сергій Вілков був госпіталізований із діагнозом "гіпертонічний криз".

22 квітня суд змінив запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою для майора Дмитра Садовника, командира роти розформованого спецпідрозділу "Беркут".

Але 19 вересня стало відомо, що Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти командира роти "Беркуту", який підозрюється в розстрілі 39 євромайданівців на вулиці Інститутська у Києві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування