Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія оголосила терористами прихильників "федерализації Кубані"

Субота, 27 вересня 2014, 19:08

Прихильники "федералізації Кубані" Дар'я Полюдова, Петро Любченко та В'ячеслав Мартинов внесені до Федерального списку екстремістів і терористів Росфінмоніторінга.

Про це повідомляє сайт проекту "ОВД-Інфо", який займається допомогою затриманим на акціях.

Згідно з повідомленням, Полюдова в даний час знаходиться в СІЗО в Краснодарі, її заарештували в кінці серпня.

Вона займалася організацією "маршу за федералізацію Кубані", запланованого на 17 серпня. Незадовго до цього дня активістку затримали за підозрою в дрібному хуліганстві і призначили їй покарання у вигляді адміністративного арешту. Після відбуття покарання Полюдова не вийшла з СІЗО.

Пізніше стало відомо, що проти активістки порушили кримінальні справи за двома пунктами статті 280 КК РФ - "публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені в мережі Інтернет" та "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, вчинені з використанням мережі Інтернет".

Любченко і Мартинов наразі перебувають в Україні. Як повідомив Любченко, близько тижня тому його карта "Ощадбанку" і рахунок на "Яндекс.Грошах" були заблоковані.

Внесення до Федерального списку остаточно підтвердило, що Любченко і Мартинов - це ті самі фігуранти нової кримінальної справи проти" кубанських сепаратистів ", порушеної 10 вересня слідчим відділом краснодарського УФСБ", - зазначає сайт проекту. 

Тоді у відомстві розповіли, що під слідством перебувають двоє жителів Краснодара, проте не уточнили їх імена і правовий статус. Також прокуратура краю подала запит про блокування виявленої "сепаратистської" інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування