Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Білорусі невідомі намагалися продати картини з "Межигір'я"

Понеділок, 29 вересня 2014, 11:37

У Білорусі члени злочинного угруповання намагалися продати картини нібито з резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" під видом робіт відомих художників.

Про це агентству "Інтерфакс-Захід" повідомив керівник прес-служби білоруського КДБ Артур Стрех.

За його словами, картини невстановлених авторів намагалися продати під виглядом робіт Клода Моне, Вінсента Ван Гога, Едварда Мунка, Костянтина Юона та Василя Кандинського.

"Затримані стверджували, що запропоновані ними на продаж твори мистецтва були вивезені з резиденції екс-президента України Віктора Януковича. За 5 картин зазначені особи хотіли отримати 2 млн євро", – повідомив він.

За словами Стреха, в даний час проводяться мистецтвознавча та інші експертизи вилучених картин, в ході яких буде визначена реальна вартість полотен, а також встановлено їх художня, культурна та історична цінність.

"Фахівці, за отриманими попередніми даними, припускають, що картини мають певну цінність, проте їх вартість значно нижче заявленої підозрюваними", – зазначив він.

В результаті обшуків було виявлено та вилучено більше ста старовинних ікон і картин. За попередньою оцінкою експертів, велика частина вилучених творів живопису і графіки написані фарбами і на полотнах періоду 18 – 19 століть.

Порушено кримінальну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування