Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Іще двох "беркутівців" можуть відпустити з-під варти?

Понеділок, 29 вересня 2014, 12:00

29 вересня апеляційний суд розглядатиме справи двох працівників розформованого "Беркута" Павла Аброськіна й Сергія Зінченка, яких підозрюють у розстрілі людей на Майдані.

"Євромайдан-SOS" вважає, що суд може їх звільнити і тому закликає громадян прийти на засідання суду в цих справах.

"Сьогодні можуть бути звільнені два беркутівці, Аброськін П. та Зінченко С., яких підозрюють у розстрілі 39 майданівців 20 лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.

За даними "Євромайдан-SOS", о 16:00 в Апеляційному суді Києва (Солом'янська, 2А) суддя Рибак І. О. проведе судове засідання щодо зміни запобіжного заходу Аброськіну.

А о 16:15 в Апеляційному суді Києва суддя Бець О. В. проведе судове засідання по зміні запобіжного заходу Зінченку.

Апеляцію подали адвокати підозрюваних Аброськіна та Зінченка.

"Враховуючи, що командир "Беркуту" Дмитро Садовник знаходиться на волі, то є всі підстави вважати, що його підлеглі, які виконували його ж незаконні накази, можуть бути сьогодні звільнені", - наголошують учасники "Євромайдан-SOS".

"Тому просимо всіх, хто має можливість, долучитись до участі у вищезазначених судових засіданнях!", - закликають вони.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 18 вересня залишив під вартою двох беркутівців: Зінченка та Аброськіна, задовольнивши клопотання Генеральної прокуратури про продовження тримання під вартою.

Однак 19 вересня цей же суд відпустив під домашній арешт командира "Беркуту" Дмитра Садовника, який зараз нібито перебуває у лікарні, через що на останнє засідання суду не прийшов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування