До Ради за донбаськими округами можуть потрапити "старі" регіонали

Понеділок, 29 вересня 2014, 12:17

У визволених українською армією містах Донбасу пройдуть вибори до Верховної Ради. В парламент знову можуть пройти Клюєв, Бакулін та інші регіонали.

У числі претендентів на депутатство - колишній глава НАК Євген Бакулін, пише Hubs.

Він балотується по 106 округу з центром у Сєверодонецьку. За допомогою мандата Бакулін сподівається уникнути кримінальної відповідальності.

В свою чергу в Слов'янську зареєструвалися 13 кандидатів. Явного фаворита або діючого політика крупного калібру немає.

В окрузі № 46 з центром в Артемівську в нардепи балотується Сергій Клюєв - брат колишнього віце-прем'єра Андрія Клюєва. Гідного суперника у нього немає.

Конкуренцію Сергію Клюєву може скласти хіба що ще один місцевий підприємець і колишній нардеп з Партії регіонів Дмитро Рева.

Артемівськ - місто, де зосереджено бізнес Клюєвих - завод з обробки кольорових металів, машинобудівний завод "Вістек" та інші. Їхні працівники - основна електоральна база, на яку може розраховувати Клюєв.

В окрузі 48 з центром в Краматорську - найбільше кандидатів - подано 15 заявок. Явний фаворит - Сергій Близнюк, син депутата-регіонала Анатолія Близнюка, колишнього міністра ЖКГ.

Сім'я Близнюків контролює в Краматорську одне з найбільших промислових підприємств - Краматорський завод важкого верстатобудування - і є співвласником заводу "Енергомашспецсталь" (основний акціонер - російський "Росатом").

Конкуренцію Близнюку складе бізнес-партнер Близнюків, ще один акціонер "Енергомашспецсталі" - Максим Єфімов.

Округ № 49 з центром в Костянтинівці та Дружківці теж збираються штурмувати відомі та впливові.

В їх числі - член фракції Партії регіонів Денис Омельянович. Він - почесний президент "АПК-Інвест" (одного з найбільших виробників свинини в Україні) і бізнес-партнер Бориса Колеснікова.

Омельянович, балотуючись по цьому округу, вдало покриває ареал проживання працівників своєї ж агрокомпанії. У 2012 році це вже допомогло йому без проблем потрапити в Раду.

Ще один кандидат на цьому окрузі - Валерій Панасовський, заступник директора "Фонду" Нові технології ", підконтрольного відомому Юрію Іванющенко.

Висувається по 49 округу і Олег Шевченко, колишній керівник заводу "Авіант" і власник костянтинівського заводу "Спецтехскло А", що спеціалізується на виробництві авіаційного та спеціальних стекол.

В 52 окрузі з центром в Дзержинську балотується ще один чинний нардеп від Партії регіонів Ігор Шкіря - засновник багатопрофільної групи компаній "Іліташ" (виробництво бетону, будівельних конструкцій).

В цьому окрузі Шкіря переміг і на попередніх виборах.

В Луганській області, завдяки звільненню Лисичанська та Первомайська, відбудуться вибори до 107 окрузі.

Там вже вдруге балотується Сергій Дунаєв - чинний народний депутат, який вийшов з фракції Партії регіонів. Дунаєв, як і Омельянович, працює в "АПК-Інвест".

У серпні цього року він зареєстрував в Раді законопроект "Про деякі питання заборгованості" Лисичанський склозавод "Пролетарій", в якому запропонував списати всю заборгованість підприємства, що утворилася станом на 30 червня, а також компенсувати збитки, отримані заводом в результаті проведення АТО.

В Рубіжному балотується позафракційний депутат Юлій Іоффе, який вийшов з фракції Партії регіонів після відомих подій. Іоффе - власник місцевої "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", а також бізнес-партнер і старий знайомий Юрія Бойко.

Видання нагадує, що за даними Інституту соціальної та політичної психології НАН України, до 40% жителів областей взагалі не планують брати участь у виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування