Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Луганську з 1 жовтня запрацюють школи й садки, які не зруйновано

Понеділок, 29 вересня 2014, 14:19

З 1 жовтня почнуть працювати всі шкільні установи Луганська, які вціліли після бойових дій.

Про це повідомила директор департаменту Луганської міськради з питань внутрішньої й інформаційної політики та роботи з депутатами Оксана Терещенко на нараді органів самоорганізації населення, повідомляє прес-служба міськради.

"Усі школи, які технічно придатні для навчального процесу, будуть відкриті 1 жовтня. 44 школи готові прийняти дітей", - сказала Терещенко.

"Ситуація з тими об'єктами, які постраждали під час збройного конфлікту, на сьогодні не змінилася. Тому учнів шкіл №7, 14, 29, 34, 35, 39, 51 приймуть навчальні установи міста №1, 13, 23, 38, 50, 55", - повідомила вона.

"Для дітей із Великої та Малої Вергунки, а також Красного Яру, буде організовано підвезення", - додав Терещенко.

У селищі Ювілейний досі не відновлено подачу водо- й електропостачання – тому для шкіл і дитячих садків запустять генератори. 

"Щоб організувати навчальний процес для 700 дітей, які вже повернулися в селище, будуть використовувати автономне обладнання", - зазначила директор департаменту.

"Що ж до спеціалізованих установ, зокрема, реабілітаційного центру, що у кварталі Южний, було вирішено перевести дітей у спеціалізований комплекс "Школа- Дитячий садок" для дітей із затримкою психічного розвитку та нервово-психічними захворюваннями №135, який розташовується у кварталі Героїв Сталінграда", - повідомила Терещенко.

Як відомо, Луганськ контролюють бойовики, які виступають за відокремлення області від України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування