Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ПАРЄ: Криза в Україні є прикладом загрози правам людини

Понеділок, 29 вересня 2014, 14:31

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявляє, що криза в Україні є прикладом загрози правам людини.

Про це вона заявила на пленарному засіданні ПАРЄ у Страсбурзі.

"Криза в Україні – приклад загрози правам людини, нагадування про те, що ПАРЄ повинна відігравати важливу роль у встановленні міцного демократичного миру через діалог, співробітництво. Саме таке завдання ставили перед нами засновники цієї організації. І сьогодні воно актуальне, як ніколи", - сказала Брассер, відкриваючи пленарне засідання.

Президент ПАРЄ повідомила, що зустрічалася з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним та головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим з метою "зберігати канали зв’язку".

"Домовленість при припинення вогню – це іскра надії, але необхідно вирішити гуманітарну, людську, правозахисну кризу, які стали наслідком цієї кризи в Україні. Жодне порушення не повинно залишатися безкарним, і повинно бути ефективне, дієве, прозоре розслідування цих злочинів", - наголосила Брассер.

Учасники засідання на її прохання вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у різних конфліктах, у тому числі в Україні.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування