Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В РФ порушили справу за геноцид російськомовних Донбасу та Луганщини

Понеділок, 29 вересня 2014, 19:01

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу про геноцид російськомовного населення Донецької та Луганської областей України.

Про це в понеділок, 29 вересня, повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін.

Він підкреслив, що стаття 357 Кримінального кодексу РФ (геноцид) передбачає до двадцяти років позбавлення волі або страту.

Смертна кара в Росії передбачена Кримінальним кодексом. У 1999 році на її застосування було накладено мораторій. У 2009 році Конституційний суд остаточно заборонив цю міру покарання.

Згідно з повідомленням Маркіна, російські слідчі з'ясували, що починаючи з 12 квітня невстановлені представники української влади, керівництва Національної гвардії та руху "Правий сектор" нібито наказували своїм підлеглим знищувати російськомовних громадян, що живуть на сході України.

Вбивства нібито відбувалися із застосуванням систем залпового вогню "Град" та "Ураган", а також авіаційних некерованих ракет, які мають касетну головну частину, тактичних ракет "Точка-У" та інших видів важкого озброєння "невибіркової дії", заявив представник СК.

Телеканал "Дождь"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування