Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ: Якименко – головний підозрюваний у справі про розстріл Євромайдану

Понеділок, 29 вересня 2014, 19:59

Головним пiдозрюваним у причетностi до розстрiлiв у центрi Києва в лютому цього року є екс-керiвник СБУ Олександр Якименко, який втiк з країни.

Про це заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко в iнтерв'ю телеканалу "112. Україна" в понедiлок.

"Тим, хто стрiляв на Майданi, усi матерiали перебувають зараз у Генпрокуратурi (...) Все, що стосується Служби безпеки часiв попереднього керiвника ... тi керiвники, зокрема на рiвнi першого i, сподiваюся, останнього в iсторiї спецслужб зрадника - самого керiвника спецслужби Якименка, який втiк разом iз багатьма матерiалами, зокрема про планування злочину щодо розстрiлу людей в центрi Києва, - це пiдозрюваний номер один", - розповiв вiн.

За словами Наливайченка, кримiнальнi провадження також розслiдуються i щодо керiвникiв департаментiв, якi безпосередньо органiзовували та здiйснювали план розмiщення снайперських груп на дахах будiвель, запросили росiйських офiцерiв ФСБ для участi в плануваннi та реалiзацiї злочину.

"Всi матерiали щодо цих людей перебувають у Генеральнiй прокуратурi", - додав вiн.

Наливайченко також нагадав, що ранiше були затриманi керiвники спецпiдроздiлiв мiлiцiї, якi здiйснили цей злочин.

"Офiцери СБУ, якi, можливо, були причетнi до цього злочину, перебувають в Українi i ходять на допити до Генпрокуратури", - сказав вiн.

"Чiтко можемо говорити про тих людей, якi стрiляли. Незалежне розслiдування i затримання вiдбулися. Справа за судовим розглядом", - пiдсумував глава СБУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування