ПУТІН РОЗПОВІВ, ЯКИЙ ПЛАН ЗАПРОПОНУВАВ ПОРОШЕНКУ

Середа, 3 вересня 2014, 15:28

Президент Росії Володимир Путін погодив з президентом України Петром Порошенко план дій з урегулювання ситуації в Україні.

Про це заявив сам російський президент в Монголії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За його словами, цей план складається з семи пунктів.

"В цілях припинення кровопролиття і стабілізації обстановки на Південному Сході України вважаю, що протиборчі сторони повинні негайно узгодити і скоординовано здійснити наступні дії", - зазначив Путін.

В якості першого заходу він назвав "припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Південого-Сходу України на донецькому і луганському напрямках".

Наступні кроки, за повідомленнями РІА "Новости", виглядають так:

 

"Друге - відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню".

"Третє - передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки".

"Четверте - виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту".

"Далі - організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх" без будь-яких попередніх умов".

"Шосте - відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу - Донецьку та Луганську області".

"І, нарешті, сьоме - забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури".

Як відомо, Путін розраховує, що його план схвалять на засіданні тристоронньої контактної групи на засіданні 5 вересня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування