Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики перевдягаються, щоб обдурити міжнародних спостерігачів – прес-центр АТО

Вівторок, 30 вересня 2014, 01:57

Співробітники ФСБ Росії та бойовики перевдягаються, щоб ввести в оману міжнародних спостерігачів, які прибули в Україну для проведення моніторингу дотримання "мінських домовленостей".

Про це заявляє начальник групи ІПсО штабу антитерористичної операції, полковник Кравчук, якого цитує прес-центр АТО.

Згідно з інформацією, незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню, бойовики щодня обстрілюють українських військових. "Але до звичайних обстрілів, нині додалась інформаційна складова", - зазначили в штабі.

За словами полковника Кравчука, раніше, співробітники ФСБ неодноразово одягали форму терористів та вмовляли оточених українських десантників відходити у бік Росії. У свою чергу бойовики, як зазначив представник штабу АТО, одягали форму українських військових та розстрілювали мирних мешканців і їхні автівки.

"Зазначене мало на меті вирішення тактичних завдань щодо банального введення противника в оману та дискридитації українських військових серед місцевого населення", - заявив полковник.

"Нині ж, подібні заходи виходять далеко за межі тактичних завдань і мають на меті вплив на міжнародних спостерігачів, що прибули в Україну для проведення моніторингу ситуації щодо дотримання домовленостей сторонами-підписантами, тобто у веденні інформаційної війни бойовики вийшли на стратегічний рівень", - додав він.

Окрім того, згідно з інформацією, в житлових кварталах окупованих міст почастішали випадки сутичок між угрупуваннями бойовиків. За даними штабу АТО, бойовики з'ясовують стосунки не лише за допомогою стрілецької зброї, а й стріляють з мінометів та гранатометів.

"Яскравим прикладом вищезазначеного став артилерійський обстріл, що відбувся 29 вересня 2014 року зі сторони міста Єнакієве у напрямку міста Кіровське",  - повідомили в штабі АТО.

"Справа у тім, що обидва міста перебувають під окупацією сепаратистів і там не те що артилерії, а й жодного українського солдата немає. Разом з тим, артилерійські обстріли тривають, і жодним чином не слід сподіватись, що в поясненнях сепаратистів прозвучить, що нібито вони вели вогонь один по одному, або ж по мирних мешканцях міста. Знову будуть волати про "жорстокість хунти та бендервців", що обстрілюють мирних мешканців", - зазначають у штабі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: