Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК сподівається провести вибори в половині округів на Донбасі

Вівторок, 30 вересня 2014, 11:51

Центральна виборча комісія вважає, що позачергові вибори депутатів Верховної Ради можуть бути організовані в 15 з 32 округів Донецької й Луганської областей.

Про це журналістам повідомив голова комісії Михайло Охендовський, передають Українські новини.

"Уже зараз ми можемо говорити, що можливо провести голосування в 11 округах Донецької області й, щонайменше, 4 округах Луганської області", - сказав він.

Охендовський нагадав, що на позачергових президентських виборах голосування було організовано в 8 округах Донецької й 2 - Луганської областей.

За словами Охендовсткого, організація виборів поки проводиться не на всіх округах Донбасу, а лише на безпечних ділянках.

У свою чергу відомості про безпеку конкретних округів для проведення там голосування будуть передані комісії головами Донецької й Луганської обласних державних адміністрацій.

На території, де проведення виборів буде небезпечним, голосування проводитися не буде, й вибори, за словами голови ЦВК, будуть визнані такими, що не відбулися.

"Будуть підстави призначити повторні вибори народних депутатів у тому виборчому окрузі, у якому вибори не відбулися", - сказав Охендовский.

Разом з тим він також висловиви сподівання на те, що голосування відбудеться в цих регіонах на кожній безпечній дільниці.

У той же час, на сайті ЦВК видно, що реєстрація кандидатів у депутати проводиться по всіх округах Донецької й Луганської областей, у тому числі й  на тих, які зараз підконтрольні бойовикам.

Як повідомлялося, на початку вересня ЦВК вважав можливою організацію позачергових виборів Ради в 13 з 34 окружкомів Донецької й Луганської областях.

25 вересня Центрвиборчком змінив адреси 2 окружкомів Донецької області.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування