Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура призначила спеціальну експертизу по трагедії в Іловайську

Вівторок, 30 вересня 2014, 14:59

Генеральна прокуратури призначила військово-тактичні експертизи для розслідування трагедії під Іловайськом.

Про це повідомив генпрокурор Віталій Ярема.

За його словами, слідчі військової прокуратури проводять допити, зокрема було допитану керівника генштабу Муженка.

"Призначено військово-тактичні експертизи, її проводить Академія збройних сил України, де дається оцінка керівному складу, кожній ланці військових, як повинен був діяти і чи правильно діяв командир в тій чи іншій ситуації, і чи є в його діях склад правопорушення, яке можна кваліфікувати як злочин, - сказав він.

Ярема також повідомив, що Прокуратура проводить розслідування, пов’язані з дезертирством і невиконанням наказів.

"Ви знаєте, що основна інформаційна проблема була довкола 5-го батальйону Івано-франківської територіальної оборони. Військова прокуратура Західного регіону проводить ретельну роботу. Дехто вже оголошений в розшук. Один з підбурювачів, щоб залишити місце, який був на посаді командира роти", - сказав Ярема.

Він додав, що третій напрямок – це робота військової прокуратури, пов'язана з розслідуванням фактів зловживань попереднім керівництвом Міноборони, Укроборонпрому, Укроборонсервісу і структур, які причетні до розкрадання військового майна і до знищення обороноздатності України.

"Практично по всіх бронетанкових заводах  - по Київському, Львівському, Житомирському і Харківському - порушені кримінальні провадження. Директор Київського танкового заводу знаходиться в СІЗО. По інших триває робота щодо перевірки фактів зловживання і розкрадання військового майна", - додав Ярема. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування