Лаврову не подобається, що Ярош "ображає" Порошенка

Четвер, 4 вересня 2014, 15:47

Глава МЗС РФ Сергій Лавров стривожений, що лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош "піддає сумніву легітимність дій" президента Петра Порошенка.

Про це він заявив у Москві на брифінгу в четвер.

"Ми чуємо образливі висловлювання на адресу президента України відомого (Дмитра - ред.) Яроша. Він, по суті, висловився категорично проти будь-яких кроків, спрямованих на припинення насильства, і заявив, що якщо президент не зможе домогтися військової перемоги, то це зроблять бойовики "Правого сектора" без президента Порошенка", - переказав глава МЗС РФ.

За його словами, ті "хто зараз стає на стежку війни, підтримуючи войовничі, радикальні елементи в Києві, беруть на себе величезну відповідальність".

"У тому числі не тільки за продовження кровопролиття, але і в тому, що стосується спроб, по суті, піддати сумніву легітимність дій нинішнього українського президента", - заявив Лавров.

"Я сподіваюся, що у Вашингтоні і в інших столицях, які зараз буквально сп'яніли від антиросійської риторики, це, все-таки, зрозуміють", - підсумував він.

Як відомо, Росія ввела свої війська на територію Донбасу, що вже фактично визнали НАТО і ЄС, і під прикриттям бойовиків захоплює територію.

Ярош керує нечисленними добровольчими батальйонами "Правого сектора", які приймають участь в ході АТО.

Президент Порошенко в четвер бере участь у саміті НАТО, де проводить зустрічі з лідерами західного світу щодо допомоги України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування