У Білорусі затримали понад 100 українських фанатів за пісню про Путіна

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 08:21

Співробітники комітету державної безпеки Білорусі затримали більше сотні футбольних уболівальників одразу після закінчення матчу Білорусь - Україна, який відбувався в рамках відбіркового турніру Євро-2016.

Місцеві ЗМІ припускають, що це може бути пов’язане зі скандуванням нецензурних пісень про Володимира Путіні під час матчу, повідомляє "Дождь".

Матч проходив у білоруському Борисові на стадіоні "Борисов-Арена". Збірна Білорусі поступилася українцям із рахунком 0:2, причому обидва м'ячі були забиті ближче до кінця другого тайму. Перший м'яч ('82) виявився автоголом білоруського захисника Олександра Мартиновича, а другий забив на швидкій контратаці дебютант української збірної Сергій Сидорчук.

 Матч "Білорусь" - "Україна" у Борисові. Фото з "Білоруського партизана"

Уболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами "Слава Україні" і "Живе Білорусь". Після цього вони спільно виконали нецензурну пісню про президента Росії.

Скандування було чути у прямій трансляції. Безліч аматорських відеозаписів також з'явилася в мережі.

Під час матчу правоохоронці ніяк не втручалися в те, що відбувається. Затримання відбулися вже за межами стадіону.

Усього було затримано понад 100 осіб, в основному це громадяни України. Представники українського посольства вже про це сповіщені.

10 жовтня відбудеться суд. Швидше за все вболівальники будуть покарані штрафами й депортацією, однак можливий і арешт на 15 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News