УПЦ КП: Російські спецслужби на Покрову готують напад на Печерську Лавру

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 18:36

УПЦ КП заявляє, що російські спецслужби на Покрову готують провокації проти Московського Патріархату.

Про це йдеться у заяві УПЦ КП.

Там повідомили, що з достовірних джерел Київська Патріархія отримала інформацію про те, що російськими спецслужбами на свято Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня, готуються численні провокації у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі.

"Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського Патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську Лавру та храми Московського Патріархату", - зазначили там.

В УПЦ КП також повідомляють, що вже зараз із різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського Патріархату, в яких містяться заклики на Покрову, 14 жовтня, вчинити фізичну розправу з духовенством Московського Патріархату та захоплювати храми УПЦ МП.

"У зв’язку з цим з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії офіційно заявляє, що Київський Патріархат не причетний до підготовки та можливого вчинення силових дій щодо Києво-Печерської Лаври, храмів та духовенства Московського Патріархату в Україні, не має жодного відношення до виготовлення і розповсюдження листівок із закликами до насильства проти священиків та храмів Московського Патріархату", - йдеться в заяві.

Там також відкинули звинувачення в "захопленні храмів", що останнім часом звучать з боку Московського Патріархату.

"Якщо парафіяни якоїсь з громад УПЦ МП мають бажання об’єднатися з Київським Патріархатом – вони це роблять за власним волевиявленням, а наша Церква на їхнє прохання лише допомагає захистити їхнє власне рішення від тиску та провокацій з боку прихильників Московського Патріархату", - йдеться в заяві УПЦ КП.

Там закликали вірян в жодному разі не брати участі у підготовці та проведенні насильницьких дій проти духовенства і храмів Московського Патріархату, в тому числі в тих, які "плануються агентами російських спецслужб на 14 жовтня". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування