Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко каже, що безпілотників в зоні АТО буде стільки – муха не проскочить

Субота, 11 жовтня 2014, 18:18

Україна отримає достатню кількість безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для моніторингу кордону з Російською Федерацією.

Про це в ході візиту в Харківську область заявив президент України Петро Порошенко.

"Кількість безпілотників буде таким, що вони зможуть 24 години на добу через інфрачервоні прилади моніторити всю територію навколо небезпечної зони і вздовж державного кордону між Росією і Україною, щоб припинити поставки нової техніки, нової зброї, нових найманців", - заявив глава держави.

При цьому порошек уточнив, що перші безпілотники з Австрії в Україну вже прибули, наступного тижня очікується надходження БПЛА з Німеччини та Франції.

Він додав також, що очікує збільшення моніторингової місії ОБСЄ.

"Сьогодні я поставив завдання, щоб спеціальна моніторингова місія ОБСЄ збільшила свою присутність до 1500 осіб", - сказав Порошенко.  

Разом з тим Порошенко також констатував деескалацію в зоні АТО, незважаючи на триваючі з боку бойовиків обстріли блокпостів і штурм Донецького аеропорту.

"Уже 4-й день, четверту добу поспіль, коли у нас немає жодного 200-го", - зазначив президент.  

Він наголосив на необхідності створення демілітаризованої буферної зони після того, як буде забезпечений стійкий режим припинення вогню.

"Як тільки ми забезпечимо режим припинення вогню, далі ми зобов'яжемо, щоб важка техніка і важка артилерія калібру більше 100мм була відведена за зону антитерористичної операції, за російський кордон. Чи не відведемо - в будь-який момент конфлікт може спалахнути. Як тільки припинимо вогонь, створимо демілітаризовану буферну зону, щоб взагалі не було зброї ", - сказав президент. 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування