Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині оголосили бойкот російському форуму через агресію РФ

Субота, 11 жовтня 2014, 23:16

Низка німецьких неурядових організацій відмовилася від участі у форумі представників громадянських спільнот ФРН і РФ "Петербурзький діалог", який має відбутися у Сочі наприкінці жовтня.

Фонд імені Генріха Белля, організації "Німецько-російський обмін" і "Європейський обмін", а також представники правозахисної організації Amnesty International та екологічної організації Greenpeace направили в уряд ФРН лист з обгрунтуванням відмови.

Згідно з ним, бойкот викликаний діями Росії в конфлікті навколо України і репресіями в РФ відносно цивільних організацій.

Експерт Amnesty International по Росії Петер Франк підтвердив інформацію про колективному листі, поширену газетою Der Tagesspiegel.

У документі йдеться про небажання брати участь в "зведенні потьомкінських сіл" у Сочі і міститься вимога провести корінну реформу "Петербурзького діалогу". Після отримання листа уряд ФРН спробувало перенести проведення форуму, повідомляє газета.

У відповідь Москва дала зрозуміти, що або зустріч відбудеться за планом, або "Петербурзького діалогу" більше не буде, зазначає видання.

В свою чергу голова німецького координаційного комітету форуму Лотар де Мезьєр піддав відмова організацій від участі критиці.

"Той, хто зараз не поїде, ухиляється від розмови. Тільки шляхом діалогу можна досягти вирішення серйозних конфліктів на тривалий час", - заявив де Мезьєр Der Tagesspiegel.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування