Терористи 36 разів обстріляли українських бійців

Неділя, 12 жовтня 2014, 10:12

За минулу добу непідконтрольні збройні формування 36 разів обстріляли позиції сил АТО.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Найбільша кількість обстрілів зосереджена на мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів, що розташовані поблизу Дебальцевого, Авдіївки та Щастя.

"Обстрілюючи позиції сил АТО бойовики застосовували міномети, артилерію, стрілецьку зброю, ПТРК і РСЗВ", - зазначають у прес-центрі.

Вночі, близько 00.20 з РСЗВ БМ-21 "Град" незаконні збройні формування обстріляли позиції сил АТО в районі населеного пункту Піски. З 03.20 до 04.50 мінометами обстрілювали опорні пункти поблизу Каменки.

"Щодо ситуації навколо Донецького аеропорту, то він один раз був обстріляний терористами із зенітних установок та двічі зі стрілецької зброї. Стратегічний об’єкт як і раніше залишається під контролем українських сил", - підкреслили у прес-центрі АТО.

Ситуація в районі Маріуполя стабільна.

У свою чергу керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив з посиланням на дані "Інформаційного опору": російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій українських військ, відзначається проведення бойовиками збройних провокацій.

"Зокрема, з 6.00 ранку 12 жовтня зафіксовано 5 випадків обстрілу позицій українських військ, в тому числі з мінометів обстріляні позиції в районі н.п.Редкодуб і кургану Могила Гостра, з РСЗВ БМ-21" Град "- позиції поблизу н.п .Тоненькое ", - повідомив Тимчук.

"В Донецьку бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах. Вогонь вівся з позицій в районі аеропорту, з яких раніше терористи обстрілювали позиції сил АТО. Також бойовики відкрили артилерійський вогонь по цивільних об'єктах у районі н.п.Дебальцево. Серед місцевих жителів активно розпускаються чутки, що українські війська застосовують артилерію й авіацію", - додав він.

При цьому він підкреслив, що українським підрозділам дозволено відкривати вогонь виключно в разі нападу на свої позиції, і тільки зі стрілецької зброї, а бойова авіація українськими військами також не використовується.

Інфографіка - РНБО

Джерело відео - Військове телебачення України

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...