Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У передмістях Маріуполя після 5 днів тиші почалися обстріли

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:17

У понеділок з ранку жителі східних районів Маріуполя повідомляють про постріли й вибухи, які чутні з північно-східної сторони, у напрямку Новоазовська.

Про це повідомляє 0629.

За даними штабу територіальної оборони Маріуполя, на даний момент обстрілам піддалися блокпости в селищах Талаковка, Сартана й у мікрорайоні "Східний".

Місцеві жителі повідомляють про обстріл із Градів, але штаб підтверджує тільки мінометний обстріл.

Фото Новости Донбасса

Як повідомили в Талаковській селищній раді, об 11.30 почався обстріл блокпосту. У результаті бою був ушкоджений газопровід. В 12.30 залпи стихли. Станом на 12:20 у селищі тихо - жителі вийшли з укриттів і обстежать будівлі.

Як повідомив селищний голова Сартани Степан Махсма, у цьому селищі тихо й блокпост, установлений поруч із ним, ніхто не обстрілює.

Як повідомив "Українській правді" один з жителів міста, після п'яти днів тиші обстріли почалися в неділю.

"Райони обстрілюються ті ж самі: Талаковка, Сартана, "Східний". Це мінометний вогонь. Вони обстрілюють далекі підступи, просто місто це чує й хвилюється. Ми були раді 5 дням, коли було тихо, але в останні два дні знову понеслося", - сказав співрозмовник.

Водночас речник РНБО Андрій Лисенко заявив, що у Маріуполі "ситуація спокійна та контрольована".

"Військові частини Національної гвардії продовжують забезпечувати ефективний контрольно-перепускний режим на блокпостах, що розташовані навколо Маріуполя. Зазначимо, що протягом останніх двох тижнів обстрілів позицій сил АТО у районі Маріуполя не було", - сказав Лисенко.

"Але для своєчасного виявлення підготовки противника до можливого наступу, обстрілу блокпостів, рубежів оборони опорних пунктів та району оборони наразі здійснюється постійне спостереження. Тривають інженерні та фортифікаційні роботи з дообладнання всіх видів укріплень навколо міста", - сказав Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування