Лавров: Європейські столиці підтримали партію війни

Вівторок, 14 жовтня 2014, 11:08

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що столиці ЄС підтримала "партію війни".

Про це він заявив на зустрічі з представниками Асоціації європейського бізнесу в Росії, передають РИА Новости.

"Протягом декількох місяців після лютого цього року європейські столиці по суті підтримували партію війни. На це були кинуті політичні та економічні ресурси, включаючи антиросійські санкції. Причому зроблено це було всупереч інтересам самих європейців", - сказав Лавров.

Крім того Лавров заявив, що вікно можливостей для подолання кризи в Україні відкрито на основі домовленостей про припинення вогню.

"Сьогодні знову відкрито вікно можливостей для подолання української кризи. Узгоджуються і реалізуються практичні заходи на основі домовленостей про припинення вогню, досягнутих за ініціативою президентів (Петра) Порошенка і (Володимира) Путіна.

Питання в тому, чи вдасться протиборчим українським сторонам дійти цієї дорогою до міцного миру або їм будуть заважати у прагненні скористатися трагедією народу України, щоб спробувати показати Росії її місце ", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше РНБО повідомило, що Росія відводить раніше стягнуті до кордону війська на місця їхньої постійної дислокації, проте як і раніше продовжує перекидати в Україну своїх найманців, які пройшли підготовку в Ростовській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування