У Криму знайшли мертвим зниклого кримського татарина, ще одного - пораненим

Вівторок, 14 жовтня 2014, 14:57

У вівторок під Сімферополем знайшли мертвим зниклого напередодні кримського татарина Беляла Білялова, інший татарин - Артем Дайрабеков - у реанімації у вкрай важкому стані.

Про це повідомив голова фундації "Крим" у Польщі Різа Асанов, передає Укрінформ.

"Сьогодні знайдено мертвим з різаними ранами одного хлопця, інший з такими самими ранами перебуває в реанімації у дуже важкому стані. Лікарі кажуть, що він навряд чи виживе", - заявив Асанов.

За його словами, молоді татари знайдені зі слідами жорстоких тортур. 

За словами Асанова, кримські татари не мають сумніву, що викрадення, побиття і вбивства кримських татар є послідовною політикою залякування кримськотатарського народу, який виступив проти окупації Росією Криму.

Белял Білялов був студентом першого курсу Кримського індустріально-педагогічного університету, а Артем Дайрабеков був першокурсником Таврійського національного університету ім. Вернадського.

Раніше, а саме 27 вересня в селищі Сари-Су Білогірського району зникли двоє кримських татар - Іслям Джеппаров і Джевдет Іслямов. Їхнє місцезнаходження досі невідоме.

29 вересня зник Едем Асанов, якого через тиждень знайшли повішеним в Євпаторії. За словами родичів хлопця, його рішення піти з життя було нібито добровільним. Увечері

3 жовтня в Сімферополі зник ще один молодий кримський татарин Ескендер Апселямов, про місцезнаходження якого також нічого не відомо.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch констатує посилення тиску на кримських татар в Криму та проукраїнських громадян і закликає розслідувати зникнення людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування