Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов підписав закон про управління Донбасом і відправив його Порошенку

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:22

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов у вівторок 14 жовтня підписав закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Про це йдеться на сайті Ради.

Турчинов відправив документ на підпис президенту.

Як відомо, Рада прийняла цей закон, а також закон про амністію для сепаратистів ще 16 вересня. Автором обох документів є президент Петро Порошенко.

Як відзначає "Інтерфакс-Україна", після голосування депутат Анатолій Гриценко заявив, що законопроект Порошенка про Донбас, текст якого 16 вересня вранці був розданий депутатам, відрізняється від того документа, який був розміщений на сайті Верховної Ради після голосування.

Зміни стосувалися визначення території, на якій повинні діяти закон. Згідно редакції законопроекту, що з'явився на сайті Ради, території визначає керівник Антитерористичного центру.

Водночас депутатам був розданий законопроект, в якому перелік районів, міст і сіл Донецької та Луганської областей, де на три роки вводиться особливий порядок місцевого самоврядування, визначаються рішенням Верховної Ради.

24 вересня стало відомо, що на сайті Верховної Ради з'явився законопроект в редакції, розданої до голосування народним депутатам.

Наприкінці вересня Турчинов заявив, що не підпише документи, поки регламентний комітет не перевірить всі заяви про порушення під час голосування. Нагадаємо, під час цих голосувань не працювала табло Верховної Ради.

7 жовтня регламентний комітет Ради повідомив, що не знайшов порушень під час голосування.

Президент Петро Порошенко стверджує, що прийняті 16 вересня закони щодо Донбасу не дають цій території жодного особливого статусу.

За його словами, мова йде лише про закон про особливий режим місцевого самоврядування на Донбасі і жодні особливі повноваження чи суверенітет центральна влада України нікому не делегує.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування