Українці ненавидять та зневажають Путіна – опитування

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:49

Найчастіше президент Росії Володимир Путін викликає в українців ненависть (41%), презирство (34%) та роздратування (20%).

Про це йдеться у результатах опитування компанії "GfK Україна".

У той же час 6% опитаних поважають Путіна, а 4% відчувають до нього співчуття. Лише 3% бояться Путіна. 15% респондентів відповіли, що не мають до Путіна жодних почуттів.

Молодь у віці 16-19 років та люди похилого віку (від 60 років) найчастіше за інших відповідали, що Путін викликає в них почуття ненависті (47% та 46% відповідно). Водночас найбільш байдужими до президента РФ виявилися респонденти у віці 20-29 років (22% відповіли, що не мають жодних почуттів до нього).

Українці з середнім рівнем доходу частіше за інших обирали варіант відповіді "ненависть" (48% проти 38% у респондентів з низьким рівнем доходу та 32% з високим) та рідше за інших – варіант "повага" (3% проти 7% у респондентів з низьким рівнем доходу та 8% з високим).

Щодо регіональних особливостей, то мешканці східного регіону традиційно з більшою повагою ставлять до президента РФ (20%). Водночас у цьому регіоні зафіксована найбільша частка опитаних, які ставляться до Путіна байдуже (24%).

Опитування проводилося 4 – 18 вересня методом особистого інтерв'ю. Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці старше 16 років на місяць. Респонденти мали можливість обрати кілька варіантів відповіді. Максимальна похибка становить 3,1%.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування