"ДНР" збирається відкрити свої "виборчі дільниці" у Росії

Середа, 15 жовтня 2014, 11:19

Самопроголошена "Донецька народна республіка" заявляє про відкриття в Росії виборчих дільниць на виборах так званих "верховної ради" і "глави республіки".

Про це заявив т.зв. "голова Центральної виборчої комісії ДНР" Роман Лягін на прес-конференції, повідомляють "Новости Донбасса" з посиланням на прес-центр ДНР.

За його словами, вимушені переселенці, які перебувають на території Росії, зможуть проголосувати на спеціальних пересувних дільницях.

Що стосується біженців із Донбасу, які тимчасово проживають на території України, то голосування для них організовано не буде, заявив Лягін.

"Україна зайняла винятково деструктивну позицію, і ми розуміємо, що спробувавши організувати голосування на території України, ми наражаємо невинних людей на небезпеку бути протизаконно звинуваченими у пособництві терористам. Тому заради безпеки людей ми не будемо відкривати в Україні виборчі дільниці", - сказав він.

Як відомо, голова Держдепартаменту США Джон Керрі заявив голові МЗС РФ Сергію Лаврову, що єдиним легітимним волевиявленням в Україні будуть вибори у Верховну Раду 26 жовтня й місцеві вибори 7 грудня, а спроби провести "референдуми" у Луганську й Донецьку – світ не визнає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування