Керрі заявляє, що існують конкретні терміни виконання мінських угод

Середа, 15 жовтня 2014, 12:15

Держсекретар США Джон Керрі заявляє, що існує додатковий договір, прийнятий на додаток до мінських угод, який стосується термінів виконання деяких пунктів даних угод.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на Держдепартамент США.

В ході свого візиту до Франції Керрі повідомив, що додаткову угоду було прийнято в ході дискусії між президентами України Петром Порошенко та Росії Володимиром Путіним, "де вони домовилися про певні терміни на деякі з цих речей (мінських угод)".

Глава держдепу США нагадав, що буде ще одне засідання в цей четвер в Мілані (Італія), на якому президенти України і Росії будуть присутні разом з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель та іншими лідерами країн.

Говорячи про зняття санкцій відносно Росії, Керрі зазначив, що є кілька умов, виконання яких буде передувати таким діям Заходу: звільнення заручників, виведення сил, військ і техніки РФ з Донбасу, перекриття кордону і підзвітність кордону через ОБСЄ

Глава держдепу поінформував, що обговорював ці питання в Парижі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Керрі відзначив, що хоча є певний прогрес у їх виконанні - зокрема, був зафіксований відхід військ, важку техніку ще треба відвести, а кордон досі не контролюється належним чином.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування