РНБО: Ті, хто намагався захопити донецький аеропорт, або відійшли, або вбиті

Середа, 15 жовтня 2014, 14:52

За останню добу бойовики двічі намагалися атакувати Донецький аеропорт.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"Активність терористів, які продовжують порушувати режим припинення вогню, концентрується переважно в районі аеропорту Донецька, Дебальцево та Щастя", - сказав він.

"У Донецькому аеропорту терористи 4 рази обстріляли позиції сил АТО з мінометів та артилерії і двічі здійснювали штурм. Всі напади відбито", - повідомив Лисенко.

Він додав, що наразі на території Донецького аеропорту перебувають лише українські військові.

"Вони продовжують його утримувати і успішно відбивати всі атаки. Всі, хто намагається захопити аеропорт Донецька, який утримують наші військові, або вбиті, або відступили", - зазначив Лисенко.

Він також повідомив, що у районі Дебальцевого Збройні сили відбили штурм на базовий табір сил АТО. Атаки відбувалися після артобстрілів.

Крім того, за оперативними даними, бойовики здійснюють передислокацію живої сили та техніки.

"Також вони поширюють чутки про підготовку наступів у напрямку міст Дебальцеве, Маріуполь, Авдіївка у Донецькій області та міст Лисичанськ, Сєверодонецьк та Щастя у Луганській області. Українські силовики контролюють всі зазначені напрями", - сказав він.

Протягом вчорашнього дня Нацгвардійці відбили штурми на позиції в районах перетину ключових доріг під селищем Золоте Луганської області.  

Він також повідомив про конфлікти між бойовиками.

"На фоні погіршення криміногенної ситуації на Донбасі тривають збройні сутички між незаконними збройними формуваннями терористів та російськими найманцями щодо перерозподілу сфер впливу", - повідомив він.

"Зокрема, тривають збройні сутички між бойовиками "ЛНР" та козаками "Всевеликого Війська Донського РФ" отамана Козіцина. Черговим приводом для конфліктів стало бажання різних банд контролювати збирання та вивезення до Росії металобрухту", - зазначив Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News