Путіна на зуcтрічі з Порошенком 17 жовтня умовлятимуть 7 лідерів

Четвер, 16 жовтня 2014, 08:22

Зустріч Петра Порошенка й Володимира Путіна, призначена на 17 жовтня, пройде за участі сімох європейських лідерів.

Про це повідомив в середу ввечері офіційний сайт уряду Італії, яка у другому півріччі 2014 року є головуючою країною ЄС.

"Зустріч почнеться в Мілані о 8 годині ранку. Головуватиме на ній прем'єр Італії Матео Ренці, як діючий голова ЄС", - йдеться в повідомленні.

"Зустріч пройде в присутності канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, британського прем'єра Девіда Кемерона. Також у ній братимуть участь президент Європейської ради Херман ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та глав МЗС Італії Федеріка Могеріні (з 1 листопада вона очолить зовнішньополітичну службу ЄС - ЄвроПравда)", - зазначили в канцелярії італійського уряду.

Переговори в такому форматі відбуваються вперше за часи україсько-російського протистояння. Від початку йшлося про можливість зустрічі в так званому "Нормандському форматі", за участі лише двох європейських лідерів, Меркель та Олланда.

Згодом розглядалася можливість залучити до переговорів представника США, але, очевидно, переговори про це не призвели до успіху.

Для узгодження позицій Ренці та Порошенко зустрінуться напередодні, о 22 годині вечора 16 жовтня, в готелі Grand Hotel Rosa.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News