Путін порадив Заходу не тиснути на Росію - аби Україні не було гірше

Четвер, 16 жовтня 2014, 08:51

Спроби Заходу тиснути на Росію у зв'язку з українською кризою тільки ускладнюють врегулювання ситуації в Україні.

Про це заявив російський президент Володимир Путін у інтерв'ю сербській газеті "Политика" напередодні візиту до Белграда, повідомляє BBC-Україна.

"Наші партнери мають чітко розуміти, що спроби тиснути на Росію через односторонні, нелегітимні обмежувальні кроки не наближають врегулювання, а тільки ускладнюють діалог", - сказав він.

Путін сподівається, що Захід згадає, "чим загрожує розлад між великими ядерними державами", та відмовиться від "спроб шантажу".

При цьому він висловив готовність до "конструктивної співпраці".

За словами російського президента, ізолювати санкціями Росію не вдасться, натомість це тільки шкодить "економічному здоров'ю Європи" та репутації західних компаній.

Стосовно української кризи Путін вкотре заявив, що врегулювати ситуацію може лише "внутрішньоукраїнський діалог за участю всіх політичних сил", в рамках якого обговорюватиметься і конституційний устрій країни.

"Ми зацікавлені в поступальній, рівноправній і взаємовигідній співпраці з українськими партнерами", - запевнив він.

За словами Путіна, відносини Росії з Україною "завжди грали і гратимуть дуже важливу роль".

Як відомо, у четвер у Мілані стартує саміт АСЕМ, у ході якого, як очікується, Володимир Путін проведе переговори з українським президентом Петром Порошенком.

Барак Обама і лідери країн ЄС у середу закликали Росію здійснювати більше зусиль у виконанні мінських домовленостей задля досягнення миру в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування