Путінські політики розкритикували вибори в Україні і закон про люстрацію

Четвер, 16 жовтня 2014, 12:11

Перший заступник голови комітету з міжнародних справ Ради Федерації Володимир Джабаров заявив, що російська влада сумнівається в легітимності майбутніх виборів до Верховної Ради.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні комітету з громадської підтримки жителів Донбасу, повідомляє "Інтерфакс".

"Російських спостерігачів на цих виборах не буде, і у нас викликає велике питання ступінь легітимності майбутніх виборів з урахуванням того, що значна частина України, південний схід цієї країни, у виборах участі брати не буде", – сказав він.

Але якщо вибори будуть визнані міжнародними спостерігачами чесними, за словами Джабарова, російські депутати працюватимуть з українськими, хоча і не з усіма. Він побоюється того, що в новому складі раді буде немало "нерукопожатних людей".

"Зокрема, мова йде про відомого пана Ляшка. Ми не бачимо можливості взаємодіяти з цим політиком", – заявив Джабаров.

Він також сказав, що в Раді Федерації висловлюють стурбованість з приводу прийнятого в Україні закону про люстрацію, і назвав цей документ "аморальним".

"Це дуже небезпечно, тому що всі держоргани, спецслужби, армія – в ​​ній служать і досі працюють люди, які були при всіх українських режимах. України – одна з рідкісних країн Європи, де влада постійно змінюється в результаті державних переворотів", – заявив Джабаров, додавши, що "це пряма дорога до третього Майдану".

В свою чергу уповноважений МЗС РФ з прав людини Костянтин Долгов також вважає, що закон про люстрацію дозволить політичні гоніння.

Долгову також не сподобалося, що Європа своєю реакцією виправдовує цей закон.

Крім того, він також розповів, що в українських в'язницях міститься багато "політичних в'язнів".

"Все більше звернень йде в МЗС та в інші російські державні структури від українських громадян, чиї родичі знаходяться в тюрмах без суду і слідства. Вони покинуті там місяцями. Йдеться про реальних політичних ув'язнених", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...