Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Неспівпадіння" проголосованого закону про люстрацію з опублікованим виявилось помилкою депутата

Четвер, 16 жовтня 2014, 17:13

15 жовтня "Українська правда" опублікувала новину під заголовком "В опублікованому законі про люстрацію з’явились нові категорії чиновників". Вона не відповідає дійсності.

У новині вказувалося, що текст закону про люстрацію, опублікований газетою "Голос України" 15 жовтня, не співпадає з текстом, який 25 вересня був опублікований співавтором закону, депутатом Юрієм Дерев’янком як фінальний. Дерев’янко стверджував, що саме його версію спікер Олександр Турчинов підписав і надіслав президенту Петру Порошенку.

У тексті Дерев’янка вказувалися посади, робота на яких протягом року за часів Віктора Януковича є підставою для люстрації. Серед цих посад були, зокрема, перші заступники губернаторів, а також Київської та Севастопольських міських держадміністрацій.

Звичайні заступники цих чиновників у тексті вказані не були.

Крім того, у своїй статті для "Української правди" від 26 вересня Дерев’янко також згадав лише перших, але не звичайних заступників.

У той же час у документі, опублікованому 15 жовтня газетою "Голос України", згадувалися і звичайні заступники.

Це стало підставою для новини на "Українській правді".

Однак пізніше виявилось, що текст закону, опублікований Дерев’янком як остаточний і який досі знаходиться на його сайті, таким не є. В остаточній версії, опублікованій на сайті Верховної Ради, вказуються також і звичайні заступники.

Редакція перепрошує, що ввела читачів у оману.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування