Під час Майдану з України до Туреччини могли вивести $8,5 млрд

Четвер, 16 жовтня 2014, 18:04

Турецька статистика не в змозі пояснити значний притік капіталу в країну під час подій Євромайдану в Києві. Економісти підозрюють, що йдеться про витік коштів з Росії та України.

До таких висновків спонукало оприлюднення платіжного балансу Туречиини за вісім місяців поточного року, передає Укрінформ.

Економісти одразу звернули увагу, що за кодом "Помилки та упущення" значиться істотна, як для такої статті, сума в понад 9 мільярдів доларів.

За таким кодом класифікуються, як правило, нез’ясовані кошти, джерела яких підлягають додатковим поясненням, і в цьому випадку йдеться саме про приплив капіталу в країну.

Впадає також у вічі, що 8,5 мільярда доларів із цієї суми надійшли в Туреччину під час трагічних подій на Майдані або ж одразу після їх завершення.

Провідний аналітик Стандард Банку в Лондоні Тім Еш у пояснювальній записці клієнтам робить припущення, що йдеться саме про відтік капіталу з України в лютому-березні, яке останніми тижнями вже підсилюється аналогічним процесом виведення коштів з Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування