МЗС просить Росію заборонити іноземцям незаконно всиновлювати українців Криму

Четвер, 16 жовтня 2014, 20:43

Міністерство закордонних справ закликало Росію запобігати протиправному усиновленню іноземцями українців в окупованому Криму та їх вивезенню з України.

Про це заявив речник МЗС Євген Перебийніс.

У відомстві нагадали, що в Криму під егідою російських громадських організацій реалізується програма "Потяг надії – Крим", метою якого є усиновлення громадянами Російської Федерації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є громадянами України та проживають на території автономії.

"Україна вимушена заявити рішучий та категоричний протест у зв’язку із вказаними діями щодо зазначених категорій дітей – громадян України, які здійснюються з порушенням міжнародного права та діючого законодавства України, без дотримання передбачених ним процедур у цій сфері", – зазначають у МЗС.

У відомстві наголошують, що таке усиновлення є незаконним.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний референдум про самовизначення, який не визнали ні міжнародна спільнота, ні Україна.

Після цього президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування