Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму журналістів зобов'язали розкривати псевдоніми

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:18

В окупованому Криму ЗМІ зобов'язують розкривати творчий псевдонім журналіста для одержання акредитації в "Державній раді".

Про це повідомляє Криммедіа.

Відповідне положення міститься в "Порядку акредитації журналістів, працівників засобів масової, інформаційних агентств при Держраді", проект якого був розглянутий на засіданні профільного комітету.

У заявці на акредитацію ЗМІ зобов'яжуть вказувати посаду, освіту і стаж роботи, спеціальність, номери робочого й мобільного телефонів, адресу електронної пошти журналіста.

Як пояснив глава комітету Сергій Шувайников, проект положення про акредитацію пропонується до обговорення працівникам ЗМІ й буде розміщений на сайті Держради.

Однією з підстав для припинення акредитації ЗМІ є поширення інформації, шо нее відповідає дійсності про діяльність Держради, її структурних підрозділів і депутатів, що підтверджено рішеннями суду, що вступили в законну силу.

За словами Шувайникова, у депутата, тим більше якщо він працює на професійній основі, є право спростувати відомості, "які невірно або не зовсім точно поширені про нього".

Якщо ж такі відомості поширюються свідомо, з метою дискредитації, мало того – спрямовані на явну дискредитацію державного органа, тут, звичайно, питання буде вирішувати вже суд", – уточнив глава комітету.

У цьому зв'язку він порадив працівникам ЗМІ уважно вивчити російське законодавство, пов'язане з їхньою професійною діяльністю.

"Просто багато хто не читав законів і починають поверхневі судження, розмови про свободу слова й демократії. Якщо не вмієте читати закони, значить ЗМІ повинне мати грамотного юриста, який буде кваліфіковано пояснювати деякі поняття, матеріали й подачу матеріалів", – пояснив депутат.

І тоді, за словами Шувайникова, "питань не буде ні до нас, ні до нашого комітету, ні до конкретного засобу масової інформації".

"Будь ласка, ніхто не забороняє судження, але ви спочатку зважте, перш ніж подавати інформацію, – це називається не цензура, а внутрішня професійна підготовка", – порекомендував Шувайников.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...