СБУ: Диверсанти готували теракти на стратегічних об'єктах Запоріжжя

Субота, 18 жовтня 2014, 13:44

Служба безпеки України затримала диверсійну групу, яка планувала серію терактів на стратегічних об'єктах та у адміністративних будівлях Запорізької області.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Ватажок групи - 39-річний громадянин України, який у квітні  долучився до терористів "ДНР" та у складі збройних бандформувань захоплював адміністративні будівлі, чинив напади на позиції українських військових", - зазначили в СБУ.

Встановлено, що зловмисники отримували завдання та детальні інструкції від ватажків терористів "ДНР" щодо проведення диверсій на об’єктах інфраструктури Запоріжжя.

Зокрема, диверсанти готували вчинити вибух у приміщенні виборчого штабу однієї з українських політичних сил, наступним об’єктом мали стати споруди життєзабезпечення регіону.

Крім цього, злочинці мали забезпечити прибуття та розміщення на конспіративних квартирах у Запоріжжі інших озброєних диверсійно-підривних груп.

"Вони збирали дані про розташування блокпостів та надійність охорони об’єктів інфраструктури. Фото і відео цих об’єктів, а також їхні графічні схеми диверсанти надсилали своїм кураторам-терористам", - додали в СБУ.

16 жовтня   під час спецоперації у Запоріжжі та Енергодарі співробітники СБУ одночасно затримали трьох зловмисників-диверсантів.

"Під час затримання та обшуків правоохоронці вилучили дві гранати Ф-1, 16 одиниць холодної зброї, мисливську рушницю, травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими набоями, електродетонатори, 200-грамову тротилову шашку, кулеметну стрічку з набоями, 15 підготовлених пляшок з "коктейлями Молотова", комплекти військової форми без розпізнавальних знаків та символіку терористичних організацій", - йдеться у повідомленні.

Усі фото - прес-центр СБУ.

 

Також виявлено хімічні речовини, компоненти, креслення та інструкції для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Крім цього, вилучено уже підготовлені чотири СВП, начинені саморізами і цвяхами.

У рамках кримінального провадження за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії. Затриманих взято під варту, вони дають свідчення.

Джерело відео - Служба безпеки України 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування